כידוע בקהילת קודש נימאנדעסלאנד ירושלים דאשכנז רבים אוהבים את דברי החכם הנכבד אוהב היהודים גאורג פון איינץ זצ"ל. וכאן אנו מביאים אגרת חשובה שהרבי שליט"א השתמש בה בזמן האחרון כשייעץ למישהו בסוגיה של שלום בינו לבין עלמה נכבדה שהכיר בהשידוך. ואנו חושבים שגם היום העניין יכול לסייע ובפרט לצעירי הצאן.
לכבוד ——–
גברתי הנאווה שלומות וברכות. חשבתי על מה שהיה עמנו בפעם האחרונה כשעמדנו במחלוקת בינינו וראיתי שעגמה נפשך. ונצטערתי מאוד. וחשבתי שאקדיש לך במיוחד למענך כמה דברי חוכמה. ומגיע לך תודה רבה שגרמת לי לכתוב דברים נאים אלו. יהי רצון שתמשכי את ליבי לכתוב עוד.
על הבנת דיבורי האדם, מדוע האדם מסייע לאחר ופיתרון בעיות בין בני האדם.
את צריכה להבין את עמדתי בנידון פלוני עליו שוחחנו. אני באמת לא מסכים אתך. אך עמדתי לא באה לשלול את הלגיטימיטעט של מה שאת אומרת או את התחושות שאת מרגישה כמו שאת חושבת שאני בא לשלול או מצפה שכך יקרה כי כך הורגלת בסביבתך.
עמדתי באה להגיד שהטענה שאמרת לא מובנת לי, האדם הפשוט. אך האינטרסים שלך עדין לגיטימען באשר הם ללא כל פקפוק. על כן עניינך הוא קביל ולגיטימען, על אף שאינני מבינו לגמרי.
זה כמו לדוגמה אם אני מעוניין לסייע לתחושותיי על ידי שאני מסייע לאדם, ורוצה שהוא יודה לי. והאדם טוען שאני לא עוזר לו, ברם כל עוד שהאדם לא מודה לי, אני צריך ללכת לפי החליל שלו [היות שאני מעוניין לספק את רצוני על ידי זה שאני עוזרו]. על כן אינני יכול להכריחו לאמץ את עמדתי, היות שזה לא ישנה כלום [כי אני רוצה שהוא יודה לי באמת].
בכל מקרה, אני עדיין אומר שהיות ואת טוענת כך וכך, והאינטרס שלי פה הוא לא להשתלט עלייך, שעלי לקבל את עמדתך באשר היא. כלומר עמדתך הפיזית. אולם איני חייב לקבל את טענותיך המילוליות [חוץ מזאת שאמרת אותן, פיזית].
ברספקט רב,
הדורש בטובתך – גאורג פון איינץ
הבנתי גורנישעט מיט גורנישעט, כנאמר מרוב חורין במכתב, אפילו גבינה כבר לא נשארה כמעט.
ממה שכן הבינותי – היא אמרה א' והוא אמר ב', והיא התבאסה שלא הסכים אתה, והוא החליט ללמדה מעט חוכמה [ דרך גבר בעלמה, כרעיון לא כעמידה זקופה פיזית 🙂 ].
והחוכמע של הגאון –
לא מבין אותך בכלל, אבל כיוון שאמרת בקול יש לזה תוקף של אמת! מן הצד השני, ברור לך שאמשיך לומר דבריי על מנת לשכנעך ההיפך, ובכך אני רע אמת, כי הורגלת שמשקרים לך תדיר או מסכימים אתך "סתם".
אהבתיLiked by 1 person
אריק, הרעיון הוא להבין אי הסכמה ולחיות עם זה
אהבתיLiked by 1 person